SIKÇA SORULAN SORULAR

 

Siparişim ne zaman kargoya verilir?

Hafta içi saat 14:00'a kadar vermiş olduğunuz siparişler normal koşullarda aynı gün içinde kargoya verilir. Hafta sonu ve tatil günlerinde vermiş olduğunuz siparişler ilk iş gününde kargoya verilir. NOT: Siparişinizde soğuk zincirle gönderilen şarküteri ürünü olması durumunda, teslimatı hafta sonuna denk gelip kargoda bekleme olmaması için perşembe günü öğleden sonraki siparişler pazartesi günü kargoya verilir.

 

Hangi kargo ile çalışmaktasınız?

Yurtiçi Kargo ile anlaşmamız bulunmaktadır.

 

Kargo ücretli mi?

3000 TL üzeri siparişlerde kargo ücreti bizden. Kapıda ödeme var mı? Ücretli mi? Evet, anlaşmalı olduğumuz kargo ile Kapıda Nakit & Kredi Kartı ile ödeme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem için kargo firmalarının talep ettiği kapıda ödeme ücreti sipariş tutarınıza ek olarak yansıtılmaktadır.

 

Kargoyu alırken nelere dikkat etmeliyim?

Kargonuzu teslim almadan önce kargo personelinin yanında iç ve dış ambalajı açarak kontrol ediniz. Kargonun yırtılmış, kırılmış, ezik vb. gibi hasarlı olduğu durumlarda, kargo görevlisine mutlaka hasar tespit tutanağı tutturunuz ve bu tutanakla birlikte, kargoyu teslim almadan iadesini isteyiniz. Ürün ambalajlarının kapağını açmayınız. Teslim aldığınız ürünlerin orijinal ambalajlarını atmayınız. İade veya değiştirme yaparken bu orijinal ambalajla geri gönderiniz.

 

Haftasonu ve tatil günlerinde verdiğim siparişler ne zaman kargoya verilir?

Tatil dönüşü ilk iş gününde kargoya verilir.

 

Kampanya dönemlerinde ne zaman kargoya verilir?

Kampanya dönemlerinde de mümkün olduğunca aynı iş günü içinde kargoya vermeyi hedefliyoruz, fakat yoğunluk kaynaklı 1-2 iş günü içinde kargoya verilebilme durumu da olabilmektedir.

 

Siparişimi tamamladıktan sonra kargo durumunu nasıl takip edeceğim?

Hesabım sayfasından "Kargom Nerede" linkine tıklayarak sipariş numaranızı girebilir ve durumunu görebilirsiniz. Siparişiniz kargoya verildiği anda tarafınıza e-mail ile bilgi geçilecektir.

 

Soğuk sıkım, sıcak sıkım nedir?

Zeytinlerin 27 derecenin altındaki sıcaklıkta sıkılmasıyla elde edilen zeytinyağı soğuk sıkım zeytinyağıdır. 27 derecenin üzerinde sıkıldığında ise sıcak sıkım yöntemiyle sıkılmış olur. Nermin Hanım Zeytinliği olarak biz makinamızı ısıtmıyoruz, hamura sıcak su ilave etmiyoruz. 20 derecede sıkılmış zeytinyağı elde ediyoruz.

 

Zeytinyağınız donar mı? Sizinki donuyor mu?

Zeytinyağının donup donmaması kalite kriteri değildir, zeytinyağının hakiki ya da sahte olup olmadığını belirteci değildir. Bazı zeytinyağları donar bazıları donmayabilir. Donma sıcaklıkları farklılık gösterebilir. Donma, zeytin çeşidine, iklime, işleme şekline vb. bağlı olarak değişebilir. Zeytinyağının kalitesi ancak duyusal ve kimyasal analizlerle belirlenir. Sizden gelen sorulara istinaden donma testi yaptığımızda bizim zeytinyağlarımızın +4 derecenin altında 10 gün içinde donabildiğini gördük. Donma testi yerine, Tarım Bakanlığı'na bağlı işletme kayıt numarası olan, markalı, kalite güvence sistemi kurulmuş, kendini ispat etmiş, güvenilir bulduğunuz firmalardan zeytinyağı almanızı tavsiye ederiz.

 

Zeytinyağını nasıl muhafaza etmeliyim?

Isı, ışık görmeyen bir yerde ve kapağı kapalı olacak şekilde muhafaza etmelisiniz. Büyük ambalajlı aldıysanız küçük ambalajlara aktarıp sırasıyla kullanabilirsiniz. Tenekeleri delmeyelim.

 

Zeytinyağı içilir mi? Ne kadar içmeliyim?

Evet, doktorunuza danışarak kaliteli erken hasat, soğuk sıkım naturel sızma bir zeytinyağını 1 çorba kaşığı sabahları aç karnına içebilirsiniz.

 

Zeytinyağının ömrü ne kadardır?

Isı, ışık ve oksijenle temas etmeyen bir yerde zeytinyağını 2 sene muhafaza edebilirsiniz. Ama sağlıklı olan ve bizim önerimiz her yeni hasat döneminde taze taze alıp tüketmenizdir. Yani en fazla 1 yıl içerisinde tüketmek daha sağlıklı olacaktır. Zeytinyağlarımızı çelik tanklarda, hava ile temasını keserek 18 derece ve daha düşük sıcaklıkta muhafaza ediyoruz. Her yıl üretimini yaptığımız zeytinyağlarımızı o yıl içinde tüketiyoruz, yeni sezonda yeni hasatı taze taze satışa sunuyoruz.

 

Zeytinyağının dibinde tortu neden oluyor?

Zeytinlerin sıkılması sonucunda zeytinyağı elde edildiğinde küçük zeytin meyvesi partikülleri de yağın içinde bulunur. Filtre işlemi yapıldığında bu tanecikler de tamamen alınarak parlak görünümlü zeytinyağı elde edilir. Filtre işlemi yapılmadan filtresiz olarak ambalajlanan zeytinyağlarında ise bu küçük tanecikler, tortu görünümünde olarak ambalajın dibine çöker. Bu normal bir durumdur. Bütün zeytinyağlarını ısı, ışık ve havadan uzak tutmak gerekirken filtresiz zeytinyağları hassas olduğundan özellikle daha da dikkat etmek gerekir, kısa sürede tüketmeye öncelik verelim.

 

Zeytinyağı yemeklerde kullanılır mı?

Evet, yemek pişirmek için de zeytinyağını tercih edelim. Yemeklerde zeytinyağı kullanılırken pişirme sırasında daha az miktarda, pişirdikten sonra ise üzerinde daha fazla miktarda dökülerek kullanırsanız faydalı sağlık bileşenlerinden yoğun olarak yararlanırsınız. Bildiğimiz gibi yüksek ısı ile temas zeytinyağımızın içindeki faydalı bileşiklerin uzaklaşmasına, azalmasına sebep olur.

 

Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağının asit oranı ne olmalıdır?

Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden %0,8'in altında olması (en çok %0,8 asit) ve duyusal olarak en azından meyvemsilik duyusal özelliğine sahip olması gerekir. Kusur içermemelidir.

 

Zeytinyağınız soğuk sıkım mı?

Evet, Nermin Hanım Zeytinliği olarak biz makinamızı ısıtmıyoruz, hamura sıcak su ilave etmiyoruz. 20 derecede sıkılmış zeytinyağı elde ediyoruz.

 

Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı nasıl tüketilmelidir?

Soğuk sıkım zeytinyağının sağlık açısından faydalı özelliklerini kayıp etmeden doğrudan bünyenize almak için ısıya maruz bırakmadan salatada, kahvaltıda veya yemekler piştikten sonra yerken üzerine ilave ederek tüketilmesi, aç karnına içilmesi önerilir. Yemeklerde de kullanabilirsiniz.

 

Soğuk Sıkım Zeytinyağı ile kızartma yapılabilir mi?

Zeytinyağı yüksek ısı ile temas etmeye başladığında, yüksek ısıya tabi tutulduğunda içindeki faydalı uçucu bileşikler uzaklaşır. Kızartılmış yiyeceklerle beslenmek sağlık açısından önerilmez, istenilen bir beslenme yöntemi değildir. Nadiren de olsa nefsinizin isteklerini karşılamak için kızartma yemek istediğinizde, zeytinyağı ile kızartılmış yiyecekleri tercih etmeniz daha uygundur. Zeytinyağının yanma sıcaklığı 200 derecenin üzerindedir.

 

Zeytinyağında asitliğin düşük olması mı iyi?

Evet, asitliğin düşük olması daha değerlidir. Domat, Trilye, Arbequina erken hasat zeytinyağlarımız %0,2 asittir. Edremit Erken hasat zeytinyağımız %0,5 asittir.

 

Salata ve kahvaltı için hangi ürününüzü önerirsiniz?

Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağlarımızı tercih edebilirsiniz. Acılık ve yakıcılığı en yüksek ürünümüz Arbequina (%0,2 asit) zeytinyağımızdır, ardından Trilye (%0,2 asit), Domat (%0,2 asit) ve Edremit (%0,5 asit) erken hasat şeklinde sıralayabiliriz. Edremit erken hasat daha yumuşak ve dengelidir.

 

Çeşnili Zeytinyağlarınızda ilave aroma kullanıyor musunuz?

Zeytinlerimiz çeşni içeriğini oluşturan sarımsak, limon, kekik ve kırmızı biber ile birlikte 20 derecelerde kendi hijyenik fabrikamızda soğuk sıkım yaparak Çeşnili Zeytinyağlarımızı elde ediyoruz. Çeşnili Zeytinyağlarımız sadece zeytin ve taze sebzelerin birlikte sıkılmasıyla üretilir, herhangi bir aroma veya katkı maddesi kullanılmaz.

 

Zeytinleriniz doğal fermente mi?

Zeytinlerimiz doğal fermantedir, doğal fermantasyonla yeme olgunluğuna gelmesi beklenir, süreci hızlandırmak için müdahale edilmez.

 

Zeytinyağlarınız yeni hasat mı ve yeni hasat dönemi ne zaman başlar?

Bizim bölgemiz olan Edremit Körfezi'nde yeni hasat dönemi iklime göre değişmekle birlikte genel olarak eylül sonu - ekim başı başlar. Olgun hasat dönemi ise kasım sonuna doğru başlar. Zeytinyağlarımızın görsellerinin üstünde hasat durumunu ''YENİ HASAT'' yazısı ile takip edebilirsiniz.